Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη σελίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΚ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Έπειτα απο συνάντηση που είχαμε ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνειου Κρητης με τον Πρύτανη κ.Διγαλάκη ζητήσαμε απο τον ίδιο να μας ενημερώσει για τις τρέχουσες συνθήκες στο Πολυτεχνείο Κρήτης οσον αφορά τα αποθεματικά του Πολυτεχνείου που η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά και για την εμβόλιμη εξεταστική.

  Όσον αφορά τα αποθεματικά αυτο που ισχύει είναι οτι υπάρχουν λεφτά μόνο για την κάλυψη των αναγκών για τις επόμενες 15  ημέρες και το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει είναι οτι δεν έχουμε πάρει τίποτα ως ΠΚ απο τον ψηφισμένο προυπολογισμό για το 2015,με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε για πόσο θα μπορεί το Πολυτεχνείο να λειτουργεί αρμονικά και να καλύψει τις ανάγκες του.

 Eπίσης όσον αφορά τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας(ΕΛΚΕ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, απο τον οποίο χρηματοδοτείται η πρακτική άσκηση δεν μπορούν να πειραχτούν τα αποθεματικά του μιας και είναι κατα κύριο λόγο χρήματα απο το ΕΣΠΑ και νομικά είναι σχεδόν αδύνατο να τα πάρει η κυβέρνηση,επομένως κατα πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πρακτική άσκηση.

Τέλος, η εμβόλιμη εξεταστική αυτή τη στιγμή είναι στο <<αέρα>> μιας και στο νέο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται πουθενά σε κανένα σημείο.

Η θέση της πρυτανείας σε αυτο το ζήτημα είναι οτι θα δώσει την εμβόλιμη μόνο για τους επι πτυχίω φοιτητές και όχι για όλους ανεξαρτήτου έτους .

  Όπως είναι φανερόν ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα διεκδικήσουμε την εμβόλιμη εξεταστική για όλα τα έτη όπως είχαμε κάνει και για το χειμερινό εξάμηνο με επιστολή μαςστο Υπουργείο Παιδείας.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμβόλιμη εξεταστική για όλα τα έτη και θα θέλαμε η Πρυτανεία στο συγκεκριμένο θέμα να κινηθεί ανεξάρτητα απο την απόφαση της κυβέρνησης και να δώσει εμβόλιμη εξεταστική για όλους .

Με τιμή,

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου